28 June 2012

Bulletstorm (2011) [Opis]

Bulletstorm je pucačina iz prvog lica razvijena od strane People Can Fly a objavili su je Epic Games.

Smeštena je u dalekoj budućnosti na planeti Stygia, planeta sagrađena za turizam koja je pala u ruke mutanata. Glavni lik je Grejson Hant, svemirski pirat koji traži osvetu protiv svog komandanta, Generala Sorana. Igra počinje tako što Hunt brutalno ubija plaćenog ubicu, koji je pokušavao da ubije njega i
njegov tim. Tim je proglašen za izdajicama i biva gonjen od strane svemirske konfederacije. Njihov svemirski brod u jednom momentu naleće na Ulysses, ogromni konfederacijski brod kome komanduje Sorano. Pijan i ispunjen besom, Hant naređuje svojima da napadnu, što rezultira da se oba broda sruše na pomenutu planetu. Hunt se onesvesti i retrospekcija nam pokazuje kako on i njegov tim , radući za Sorana ubijaju čoveka koji se zove Novak, koji je diler oružjem. Posle toga tim otkriva da Novak nije bio diler oružjem kako im je Sorano rekao već je novinar koji je imao u svom posedu okrivljujuće dokaze protiv Sorana. Svo vreme Hunt je ubijao nedužne ljude bez svog znanja i zajedno sa svojim timom odlučuje da napusti vojsku. Posle toga igra se vraća u sadašnjost gde je Iši, njegov član tima, ozbiljno povređen zbog pada broda i biva transformisan u kidorga a ostatak tima je ubijen od mutanata. Iši krivi Hanta za sve što im se dogodilo. Dalje neću da otkrivam što se toga tiče...

Igra se okreće oko skillshot-ova (kojih ima oko 100), igrač je nagrađen sa poenima, kreativnije ubistvo = više poena..., ,nema „pucaj dok neprijatelj ne umre“ taktike. Poeni zarađeni takvim ubijanjem se koriste za kupovanje oružja i nadogradnju. Svuda u svetu se nalaze strateški postavljeni smrtonosni objekti kao što su šiljci, otvoreni strujsni generatori, eksplozivna burad, zapaljena kola itd. koja su tu da vam posluže da budete što kreativniji sa ubijanjem neprijatelja.Skupljeni poeni se koriste za kupovanje nadogradnje za oružja i "biča". 
  
Oružja:
Energy leash - ovaj svestrani energetski "bič je uvek na raspolaganju na Grejsonovoj ruci. Uz pomoć njega igrač može da povuče neprijatelje ka sebi. On prouzrokuje da meta usporeno pluta ka njemu na kratko. Takođe, ovaj bič se koristi za interakciju sa većinom objekata u svetu.
Thumper - bič može da se napuni i da lupi snažno o zemlju, što će prouzrokovati da obližnje mete polete u vazduh.
Peace Meaker Carbine  (PMC) - je standardna borbena puška koja može da se modifikuje dodavanjem atačmenta. PMC takođe može biti "napunjen" da bi ispalio 100 metkova odjednom što će ostaviti od neprijatelja samo zapaljeni skelet. Ova puška takođe ima dobro poznati nišan sa crvenom tačkom.
Screamer - moćni revolver sposoban da ubije jednim metkom, "napunjeni" pucanj će zapaliti neprijatelja.
Minigun - je standardni mini-gun koji veoma brzo ispaljuje metkove, ali usporava kretanje igrača
Boneduster - sačmara sa četri cevi koja ispaljuje jako kompresovani vazduh, koji udara veoma jako i odbacuje neprijatelje unazad.
Flail gun - on ispaljuje dve granate povezane lancem, granate će eksplodirati za par sekundi. "Napunjena" puška će ispaliti zapaljeni lanac koji će iseći žrtvu na pola.
Bouncer - je prenosivi top koji ispaljuje topovsko đule, a kad je "napunjen" đule će da skakuće pre nego što eksplodira.
Headhunter - snajper koji ispaljuje usporeni metak, kojim može da se upravlja a kad se "napuni" metak će zapaliti metu.
Penetrator - puška koja ispaljuje velike burgije koji se okreću brzo, i kad udari u metu, "odneće" ga do prvog zida i nastaviti da ga okreće dok žrtva ne umre. U "napunjenom" režimu moguće je izabrati drugu metu (kad završi sa prvom) plus, ako se burgija ne ispali potrebno je samo naleteti na metu i ona će da eksplodira.

Ova pucačina je veoma zanimljiva, sa lepom grafikom, a skilšotovi je čine dodatno zanimlivom. Klizanje, šutanje nogom, korišćenje biča za što kreativnije ubijanje, zanimljiva oružja i mogućnost njihove nadogradnje čini ovu igru obaveznu za svakog ljubitelja pucačina iz prvog lica.

screenshots:












Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment