25 June 2012

Ghostbusters: The Video Game (2010) [Opis]


Ghostbusters: The Video Game je avantura, koju je napravila firma Terminal Reality i u kojoj se nalaze isti likovi iz popularnih filmova. Priču su napisali Dan Aykroyd i Harold Ramis, koji su takođe napisali scenarija za oba filma. Aykroyd je izjavio da igra predstavlja nastavak, tj Ghostbusters 3. 

Glavni junaci iz filmova daju glas likovima iz igre a takođe i liče na njih. Mi kao igrači u igri preuzimamo ulogu novajlije koji je doveden u redove Isterivača duhova.

Igra se igra kao pucačina iz trećeg lica a osnovna oprema sa kojom igrač počinje je Proton Pack, Ecto Goggles (u igri Paragooggles), Ghost trap i P.K.E. Meter. Kad naletite na duha u igri, uglavnom prvo treba da ga oslabite  sa mlazom iz Proton Pack-a, i kad ga dovoljno oslabite, mlaz će promeniti boju i dati vam do znanja da možete da iskoristite Ghost Trap da bi ga zarobili zauvek.
Proton Pack ima 4 različita režima rada, svaki od njih ima alternativno pucanje. Eksploziv nazvan boson dart, šok eksploziv, rafalna paljba sa navođenjem i pucanje zelene sline koja služi kao kanap i koju ćete koristiti kasnije za rešavanje nekih zagonetki. Na leđima se nosi oružje i na njemu se nalazi indikator za pregrejavanje, kad se oružje pregreje par sekundi ne može da radi, ili igrač može da stisne dugme da upali ventilator i započne hlađenje.

The P.K.E. Meter se koristi u kombinaciji na naočarima (ovo prebacuje u prvo lice) i služi za praćenje aktivnosti ektoplazme i P.K. energije, takođe služi i za identifikaciju duhova i pronaleženje njihovih slabosti.

Igrač dobija pare zarobljavanjem duhova i ispunjavanjem misija, ali koliko štete napravite (uništavanjem objekata) toliko vam se manje plati. Novac može da se potroši za kupovanje različite nadogradnje, kao što su mogućnost da zakucate duha o pod, da bi ga brže zarobili, bolje zamke za duhove, bolje skenere itd.

Kad igrač ostane bez zdravlja pada na pod ali ostali članovi tima mogu da ga „ožive“, i virtuelni članovi tima takođe mogu da se ožive ako padnu.Ako ceo tim padne, igra se resetuje od poslednjeg čekpointa. Energija se automatski regeneriše tako što se izbegne primanje štete na kratko.

Grafički gledano, igra u nekim delovima izgleda odlično u nekim ne tako dobro, ali ako volite ove filmove, ova igra će uspeti da vas ubaci u taj svet i osećaćete se kao novi član Isterivača duhova.


Video:



Screenshots







Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment