05 July 2012

Assassin's Creed (2007) [Opis]


Assassins’s Creed je video igra od Ubisoft-a. Radnja se odvija za vreme trećeg krstaškog rata 1191. godine. Igrač igra kao Altair, član atentatorske sekte Hashshashin.
U početku on ne uspe da ubije vođu Templara zato što je slomio načela svoje vere i biva obeščasćen i skoro pogubljen. Da bi se iskupio  i povratio svoju čast, lider sekte Al Mualin mu naređuje da ubije devet  istorijskih ličnosti koji propagiraju krstaške ratove i donose patnju narodu. Igrač je u stanju da putuje
kroz srce Svete zemlje: Jerusalim, Akre i Damaskus.
Igra priča 2 priče istovremeno. Jedna opisuje život mladog ubice Altaira, master atentator organizacije Hashshashin tokom Krstaških ratova krajem 12og veka a druga je o jendom Altairovom potomku, šankeru po imenu Dezmond Majls koji živi u bližoj budućnosti. U 2012. godini, Dezmond je kidnapovan od strane ogromne korporacije poznate kao Abstergo Industrija, koja svojim delovanjem iz senke utiče na ceo svet. Oni moraju da pristupe tajnama koje skriva njegov DNK – posebno, određenim aspektima iz života njegovog pretka Altaira. Da bi uradili to oni koriste mašinu poznatu kao Animus, koja pretvara genetske uspomene u 3D predele. Nažalost Dezmond ne poseduje samopouzdanje da uđe u odgovarajuću memoriju svog pretka. Dakle, da bi povećao sinhronizaciju i došao do zadate memorije on mora da proživi deo života Altaira, sa početkom od dobijanja naređenja da izvrši devet atentata. 
Gameplay se vrti oko toga da Altair dobije misiju sa svojom metom i njenom lokacijom. Nakon toga igrač putuje do grada gde se nalazi meta i počinje svoju istragu. Istrage se sastoje od džeparenja, prisluškivanja i zastrašivanja pojedinaca za njihovo znanje o meti. Igrač može da putuje u bilo koji grad tako što putuje kroz oblast nazvanu Kraljevstvo. U ovom delu neprijatelji su extremno agresivni i brojni, ali igrač ima prednost jer se nalazi na konju što mu dozvoljava da pobegne brzo ako ga napadnu. Assassin’s Creed se pre svega treba igrati uz šunjanje i nevidljivost, juriti sa mačem na neprijatelje nije preporučljivo.Takođe u igri Altair može da se popne na bilo koju građevinu osim na velike zidine.
Grafika je prelepa i preporučujem svakom ovu igru!

Screenshots:



 

 








Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment