27 June 2012

Batman: Arkham Asylum (2009) [Opis]

Batman: Arkham Asylum je jednostavno najbolja Betmen igra koja je ikada napravljena. Svaki ljubitelj super heroja je poželeo da se nađe u ulozi Batmen-a i mislim da ova igrica najbliže oslikava taj osećaj. Za one koje nisu čitali Betmen stripove, Arkham Asylum je psihijatrijska bolnica sa maksimalnim obezbeđenjem i to je kuća za skoro sve negativce (uglavnom su svi nenormalni na
ovaj ili onaj način) sa kojima se Betmen borio. Džoker je zarobljen i biva vraćan u ludnicu u pratnji Betmena i ne izgleda uopšte uznemiren zbog toga i ubrzo se saznaje da mu je plan da preuzme kontrolu Arkham ostrva gde želi da priredi žurku na kojoj Betmen treba da bude počasni gost. Arkham Asylum ubrzo dolazi pod njegovu vlast i vlast njegovih ludih sledbenika i teških kriminalaca. Betmen je jedini koji može da ih zaustavi. 
Kao Betman, u ovoj igri ćete doći u bliski kontakt sa šljamom i kriminalcima Gotama prebijajući ih na perfektan način, ali ne samo to. Tu su i stealth taktike, detektivsko istraživanje, igranje sa Betmenovim “igračkama”, rešavanje zagonetki i traženje trofeja koje je Ridler pametno postavio. Borba u ovoj igri nikad ne postaje previše komplikovana bez obzira što ćete konstantno otključavati nove poteze i igračkice, a mogućnost korišćenja okruženja u vašu korist dodatno popunjava doživljaj. Povezivanje udaraca nikad nije bilo lakše, a raznih protivnika ima na pretek. Borba sa glavnim likom kao što je Scarecrow definitivno spada pod najbolji deo igre, ali ostali ne zaostaju mnogo.
U igri ćete se susresti sa dobro poznatim likovima (s leva na desno: Killer Croc, Joker, Bane, Harley Quinn, Scarecrow, Zsasz,Poison Ivy)
Mark Hamill, poznati džedaj, daje Džokeru fantastičan glas, a treba da znate da je svaki lik u igri dobro napisan, sa dobrim glasom, i često su vredni slušanja, bili oni negativci, Džokerovi nasilnici ili Betmenovi saveznici. Da bi ispunili Ridelerove zagonetke, morate da obratite pažnju na ono što vam bude govorio, jer ima oko 240 “zagonetki”. Ispunjavanjem toga osvajate exp poene i to je jedini način da otključate dodatne biografije raznih likova a i mapa za challenge mode.


Neću više otkrivati ništa, jer ova igra definitivno zaslužuje pažnju, posebno zato što nam uskoro izlazi nastavak. O tome ćemo drugi put.



Screenshots:













Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment