29 June 2012

Trine (2009) [Opis]

Trine je 2D sajd skroling akciona platforma sa zagonetkama.
Igra se odvija u srednjovekovnoj fantaziji u kojoj igrač kontroliše jednog od 3 lika, sa mogućnošću prebacivanja između likova, u zavisnosti od zagonetke koju pokušavate da rešite.
 
Radnja u Trine-u je smeštena u kraljevstu koje je jednom bilo prelepo i napredno, ali je upropašćena posle napada zombija. Igra počinje sa troje avanturista, vitez Pontijus, lopov
Zoja i čarobnjak Amadeus, koji su istovremeno naleteli na stari artifakt Trine. Svo troje su ga dodirnuli u isto vreme i njihove duše su spojene u jedno telo, zadržali su svoje glasove i svest i mogu nastaniti samo jedno telo . Srećom, u stanju su da se transformišu u jedno od 3 likova bilo kad. Trio nije voljan da radi zajedno, ali da bi neutralisali magiju koja ih je spojila, primorani su na to. Čarobnjak je sposoban da dešifruje drevne natpise i uskoro saznaju da je Trine jedan deo od tri artifakta koji predstavljaju um, telo i dušu. Ova tri artifakta su razbacana po kraljevstvu i da bi se oslobodili od svog problema moraće da ih nađu sve i spoje. 

Amadeusove sposobnosti: iako ne zna čaroliju za vatrenu loptu, ovaj čarobnjak zna neke korisne čini. On može da stvara kutije i daske i da levitira objekte. Kako se napreduje u igri, moćiće da stvara više kutija i dasaka u isto vreme.
Pontijus ima na raspolaganju oružje za borbu prsa u prsa. Njegova snaga će biti korisna kad se dođe do dizanja teških objekata ili bacanja istih na neprijatelje. Takođe ima i štit koji koristi za blokiranje napada. Ne može da pliva zbog težine oklopa.
Zoja je neverovatan strelac , njeni napadi iz daljine su idealni za ubijanje neprijatelja. Takođe ima sa sobom i grapling kuku uz pomoć koje može da se ljulja i popne na nedostupna mesta i da aktivira udaljene prekidače.
Postoje dva načina za skupljanje EXP poena:
  1. Ubijanjem neprijatelja i sakupljanjem aura i duša koje ispuštaju
  2. Skupljanjem zelenih napitaka razbacanih po nivoima
Neki zeleni napitci su na vidljivom mestu a neki su sakriveni. Kad igrač sakupi dovoljno EXP poena može da unapredi sposobnosti jednog od likova, kao što su povećanje snage ili otključavanje novih vrsti napada. Po svetu se mogu naći i kovčezi sa blagom koji su malko bolje sakriveni i da bi se došlo do njih mora se biti kreativan i koristiti sposobnosti svih likova. Ovi kovčezi sadrže specijalne sposobnosti, neki od njih su za određenog lika a neke mogu koristiti svi likovi. 
Igra može da se igra sa prijateljem na istom računaru, uz pomoć 2 tastature ili u kombinaciji sa džojstikom.
Igra izgleda prelepo i veoma je zanimljiva za igranje, ako niste igrali, obavezno je probajte, malko da odmorite mozak.

Screenshots:





 

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment