13 July 2011

Torchlight (2009) [Opis]

Torchlight akcioni RPG razvijen od strane Runic Games i objavljena od strane Perfect World, izbačena ja za windows u Oktobru 2009. Svet fantazije je smešten u izmišljenom gradu Torchlight i obližnjim pećinama i tamnicama, koje avanturisti istražuju, saklupljaju vredan plen i bore se sa hordama čudoviišta.

Igrač konrtoliše jednog od tri heroja i sa njim istražuje veliki broj pećina, ubija veliki
broj neprijatelja, sakuplja opremu, zlato i ostali plen. Grad Torchlight služi kao luka, gde igrač dolazi s vremena na vreme da kupi/proda sakupljene predmete od prodavaca i da dobije zadatke od drugih sugrađana (NPC-a). Kako se glavna ličnost zaputi u pećinu veliki broj zadataka  je uključeno direktno u priču igre i one uključuju borbu
sa jedinsvenim „kraljicama“. Igrač može da uzme sporedne zadatke koji nemaju veze sa pričom, već su tu da upotpune iskustvo. Grafika je trodimenzionalna i pogled je odozgo, slično kao u starom dobrom Diablu.
Igrač ima trajnog ljubimca koji se bori zajedno sa njim, nosi stvari u svom posebnom skladištu, sa opcijom da ode do grada i proda sve što nosi u tom trenutku. Ljubimac može biti pas/vuk ili mačka/ris. Igrač može da hrani ljubimca sa ribom (koju može da upeca na određenim mestima) da bi ga transformisao u neko drugo stvorenje, sa svojom snagom i slabostima. Ljubimac takođe može da nauči do dve magije, koje će koristiti kad mu padne na pamet, dok se bori rame uz rame sa Vama. Isto može da nosi dva prstena i amajliju, koji će mu dodati određena unapređenja. U igri je postoji penzionisanje, u kojem igrač kad odigra sa jednim likom, može da prebaci nasleđe na svog novog igrača.


Klase likova:
The Destroyer je lutajući ratnik vešt u borbi prsa u prsa, mada ima i sposobnost da „baca magiju“.
Početne osobine:
Strength/Snaga - 10
Dexterity/Spretnost - 4
Magic/Magija - 3
Defense/Odbrana - 10
Health/Zdravlje - 300
Mana/Mana - 20





The Alchemist je čarobnjak koji izvlači svoju moć iz moćnog Ember-a. On može da baca vatrene lopte, napada strujom iz svoje rukavice, i može da pozove đavoljke i robote da se bore za njega. 
Početne osobine:
Strength - 6
Dexterity - 7
Magic - 10
Defense - 5
Health - 200
Mana -- 30
 




The Vanquisher je elitni čuvar grada, tajno poslata da istraži grad Torchlight. Ona je specijalizovana u oružju sa daljine i može da koristi zamke protiv svojih neprijatelja.
Početne osobine:
Strength - 5
Dexterity - 10
Magic - 7
Defense - 6
Health - 200
Mana - 20



Igrač razvija svoje mogućnosti dodavanjem skill point’s-a, svaka klasa ima svoj poseban skill three. Ali postoji i posebna kategorija magije koju svaki igrač može da nauči iz scroll-sa koje će naći po svetu, nevezano koja je klasa. Svet se generiše nasumično, tako da će svaki put kad se počne nova igra izgledati drugačije.
Sve u svemu, ova igra je veoma zanimljiva za igru, sa lepom grafikom. Svakako vredi provesti neko vreme sa njom. Probajte je!






















Screenshots:




Minimum system requirements   
  • Windows 2000 or later
  • x86-compatible 800MHz processor
  • 512MB of RAM
  • 400MB Hard Drive space 
  • DirectX-compatible 3D graphics with at least 64MB of addressable memory (such as an ATI Radeon 7200, NVIDIA GeForce 2, or Intel GMA 950) 




    Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment