14 July 2011

Portal 2 (2011) [Opis]

Portal 2 je igra razvijena i objavljena od strane Valve Corporation. Spada u kategoriju "rešavanje zagonetki iz prvog lica" :) . Na samom početku mogu da kažem da je ova igra fenomenalna. Ubedljivo jedna od najzanimljivijih igara koje sam igrao (a nikog upucao nisam :) ). Grafika je na visokom nivou, priča se menja i dovoljno je tajanstvena da ćete se svremena na vreme pitati "šta kog đavola ja radim sad" ?


Imate malog robota saputnika zbog
čega se osećate da ste u sred velike avanture sa prijateljem, što čini ovu igru veoma zanimljivom za igranje. Portal 1 je bio jako kratka igra, veoma linearna, ali Valve Corporation
je naučio lekciju i napravio ovaj drugi deo mnogo puta bolje. 
U igri prelazite iz jedne sobe u drugu, i u svakoj se nalaze zagonetke. Vaš zadatak je da uz pomoć pištolja koji stvara portale, shvatite kako doći do vrata i napustiti sobu. Portal pištolj može da otvori maksimalno dva portala, narandžasti i plavi, kroz koji prolazite sa jednog mesta do drugog, nezavisno od daljine. U igri morate koristiti logiku i razmišljanje, jer je to jedini način proći kroz sobu i nastaviti da napredujete u igri. Zanimljivo je vežbati moždane vijuge uz ovu igru, jer su zagonetke pametno smišljene, i negde treba stati i razmisliti šta dalje. Tokom napredovanja u igri, pojavljuju se nove stvari koje morate da koristite da bi provalili zagonetku, kao što su narandžasti gel (koji daje ubrzanje), plavi gel (koji služi kao odskočna daska), beli gel, laseri i mnogo toga...
Iako je glavna priča ozbiljna i explozivna, nateraće vas da se smejete u delovima i zezate naokolo čisto radi zabave. Priča se okreće do te tačke da ne znate ko vam je prijatelj, a ko neprijatelj, što čini ovu igru dovoljno misterioznu i ujedno očiglednu na neki način.
Još jedan veliki aspekt Portala 2 je kooperativni način igranja, gde vam se pruža prilika da igrate zajedno sa jednim od vaših prijatelja, čineći je duplo zanimljivijom dok pokušavate smisliti mesto gde postaviti sva četri portala radi maksimalne efikasnosti.

Svi treba da igraju ovu igru, da li voleli FPS, RPG, Strategije, ova igra je isuviše zanimljiva da bi je propustili.





 Screenshots:













Minimum system requirements:

  •     Windows XP or later[4]
  •     3.0 GHz Intel Pentium 4 or 2.0 GHz Dual Core Processor
  •     1 GB of RAM on Windows XP or Windows 7 (2 GB on Windows Vista)
  •     7.6 GB hard disk space
  •     DirectX 9 graphics card with 128 MB RAM
  •     Sound card DirectX 9.0c compatible

Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment