18 July 2011

Duke Nukem Forever (2011) [Opis]

Duke Nukem Forever je pucačina iz prvog lica (FPS) prvobitno razvijen od strane 3D Realms, a završen u saradnji sa Gearbox Software.  Duke Nukem Forever počinje 12 godina nakon događaja u Duke 3D. Prvi nivo je interpretacija borbe sa poslednjim šefom iz Duke 3D. Kad se ubije šef kamera se odaljava i otkriva nam
da Duke u stvari igra svoju sopstvenu igru, dok mu dve bliznakinje pružaju oralni sex. Duke/Vojvoda živi život (izgleda da je u penziji), on ima sve: pare, žene i najvažnije od svega slavu. Igra zatim nastavlja da nam objašnjava da je počela invazija vanzemaljaca, koji su došli sa velikim svemirskim brodovima raspoređenim po gradu i jedan od njih je stao baš iznad Duke-ovog kazina, the Lady Killer. 
Međutim, predsednik Sjedinjenih Država želi da se vanzemaljci ostave na miru. Ali kad su počeli da kidnapuju žene sa Zemlje, Duke se iznervira i počinje da radi ono što radi najbolje,"Oh yeah, it's ass-kicking time"


Kao što sam napomenuo, Duke Nukem Forever je pocačina iz prvog lica, sa svim elementima žanra pod koji spada.

Interakcija sa okruženjem je veliki deo ove igre, Vojvoda može da ide u WC, piše po tablama, koristi opremu u teretani, šuta na koš... Kad se pipne neki od tih predmeta/objekata po prvi put, ego (energija ili oklop u igri) mu se povećava (čak i ako uzmete govance iz WC šolje i bacate ga :) ). Isto tako mogu da se uzimaju burad, stolice i dosta predmeta iz okruženja, koja mogu da se bacaju na protivnike. Igra ima i veliku raznovrsnost mini igara kao što su bilijar, slot mašine i fliperi.



Duke Nukem ima nekoliko oružja na raspolaganju za svoju borbu protiv vanzemaljaca.

Tu su:

Gold M1911: Vojvodino primarno oružje je pozlaćeni pištolj sa laserskim nišanom. Pištolj je nameren da bude dizajniran što je realističnije moguće, i zato je tokom razvijanja igre dizajnerima donet pravi pištolj da se igraju sa njim i pokušaju da prebace rukovanje njime u igru. Ali u igri ovaj model pištolja je prilično netačan, u pogledu razmere.


Freeze Ray: je oružje kratkog dometa uz pomoć kojeg igrač može na kratko da zaledi svoje neprijatelje. Kad ih zaledi može da ih ili upuca ili da im priđe i nasilno ih pogubi, što rezultira da se raspadnu u parčiće.


Shutgun: Sačmara ima 6 metkova i najefikasnija je iz neposredne blizine. Ovo je još jedno pravo oružje koje su dizajneri imali kraj sebe u toku dizajniranja ovog oružja za igru. Dodati su neki delovi na pušku iz igre.

Railgun: Je u stvari snajper koji ispaljuje veoma moćan crveni snop koji ubija neprijatelje iz jednog udarca. A ako se neprijatelj pogodi u glavu ona će eksplodirati. Može da probode bilo koji zid ili više neprijatelja.

Ripper: Je krupni mitraljez koji puca iz tri različite cevi. Ispaljuje metkove rafalno i lako ubija neprijatelje ali 50 metkova po šaržeru se čini veoma malo s obzirom da ima tri cevi.

Rocker Launcher: Ispaljuje jednu po jednu raketu, ima i opciju za prateće rakete, koristi se za ubijanje šefova jer se ubijaju uglavnom sa explozivnom municijom.


Shrink Ray: služi za smanjivanje neprijatelja, i igrač može da ih zgnječi posle sa svojom čizmom. Takođe smanjeni neprijatelji su slabiji od ovih normalne veličine.


Devastator: isto ispaljuje rakete, ali dve odjednom i mnogo brže. Ovo je najjače oružje u igri.


Ostale stvarčice: 


Pivo: Pijenjem piva Duke postaje snažniji na kratko, smanjuje mu se šteta koju neprijatelji mogu da mu nanesu, ali pošto popije pivo Duke postaje pijan i zamuti se slika. Duke može da nosi pivo sa sobom i da ga pije kad igrač to poželi.


Steroids: konzumiranjem steroida Dukov ego se dopunjuje i postaje veoma jači za borba prsa u prsa. Može brzo da dotrči do protivnika i lako da ih ubije golim rukama.


Holoduke: kreira hologram Vojvode koji trči naokolo i ubija sve obližnje neprijatelje, dok je pravi Vojvoda je sakriven od pogleda neprijatelja, davajući igraču šansu da nanišani kako treba.


Dukevision: služi kao naočare za gledanje u mraku. 

 S obzirom koliko je igra provela u fazi razvijanja, grafika nije najbolja, nema nikakvih inovacija u igranju, što i nije baš pohvalno, mada smo možda previše očekivali. Ali ako možete da se zadovoljite sa malo lošijom grafikom, Vojvodinim psovanjem i solidnom pucačinom, ova igra je za Vas. 




Screenshots




















Minimum Requirements

OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.0 Ghz
Memory: 1 GB
Hard Drive: 10 GB free
Video Memory: 256 MB
Video Card: nVidia GeForce 7600 / ATI Radeon HD 2600
Sound Card: DirectX Compatible

Recommended Requirements

OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 @ 2.6 Ghz
Memory: 2 GB
Hard Drive: 10 GB free
Video Memory: 512 MB
Video Card: nVidia GeForce 8800 GTS / ATI Radeon HD 3850
Sound Card: DirectX Compatible

    Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment